08 خرداد 1398 - 11:51 شناسه خبر: 7572 نسخه چاپی

مهدی معصومی، رئیس انجمن تولیدکنندگان تخم مرغ شناسنامه دار ایران:

حذف سود معقول مرغداران پیامدی جز کاهش تولید ندارد

حذف سود معقول مرغداران پیامدی جز کاهش تولید ندارد مهدی معصومی، رئیس انجمن تولیدکنندگان تخم مرغ شناسنامه دار ایران:
امیدواریم در سال جاری با توجه به مازاد تولید و توقف صادرات به دلیل پرداخت ارز دولتی به صنعت طیور، دولت به تولیدکنندگان برای کاهش سود معقول فشار نیاورد چراکه پیامدی جز کاهش تولید نخواهد داشت.

پایگاه خبری اتاق تهران

سالیانه دو میلیون و 200 هزارتن گوشت مرغ و یک میلیون تن تخم مرغ تولید می کنیم بنابراین بروز مشکلاتی مثل حوادث طبیعی با وجود خسارت به واحدهای کوچک مرغ تخم گذار بازار را دچار نوسان نمی کند. در سیل اخیر بیشتر واحدهای محلی آسیب دیده اند و این آسیب به دلیل حجم بالای تولید در بازار اثر نکرده است.

عمده مواد اولیه در صنعت مرغ و تخم مرغ با ارز 4200 تومانی به کشور وارد می شود. ممکن است بعضی از ریز مغذی ها دیرتر یا کمتر وارد شود اما تامین مواد اولیه در این صنعت در حال انجام است. اکنون در صنعت مرغ و تخم مرغ به مازاد تولید رسیدیم و تنها مسئله ای که می تواند به وضعیت صنعت در سال جاری و آینده لطمه بزند، فشار به تولیدکننده برای عرضه ارزان تر و فاصله گرفتن از سود متعادل بازار است. اگر هزینه تولید مرغ به کیلویی 14 هزار تومان برسد  و دولت مرغدار را مجبور کند مرغ را کیلویی 12 هزار تومان عرضه کند، تولید کننده برای سال آینده جوجه ریزی نمی کند.  

مسئله قیمت مسئله همیشگی صنعت مرغ و تخم مرغ است. زمانی که تولید زیاد شود و تولیدکننده سود معقول را دریافت کند، بازار هم به ثبات می رسد، اما حذف سود معقول با فشار و اصرار دولت، پیامدی جز کاهش تولید در سال آینده ندارد.

روش های سازمان حمایت در صنعت دام و طیور برای فعالان این صنعت مسئله ساز است. ثبات سود معقول تولیدکننده به ثبات بازار می انجامد و اگر نوسان قیمتی هم رخ می دهد، با افزایش قیمت تمام شده محصول در ارتباط مستقیم است. در سال گذشته قیمت تمام شده در این صنعت رشد کرد. هرچند در ظاهر نیاز صنعت با ارز ترجیحی تامین می شود اما در باطن رخدادهایی در کشور به افزایش هزینه های ثبت نشده در تولید می انجامد و سازمان حمایت هم این افزایش هزینه ها را تایید نمی کند. سازمان حمایت تنها هزینه های ثبت شده را می پذیرد درحالیکه در سال گذشته هزینه حمل بدون فاکتور به دلیل اعتراض کامیونداران به قیمت ها افزایش یافت و بعضی از مرغداران مجبور شدند بیش از دو برابر قیمت برای حمل بار پرداخت کنند. این هزینه ها همه از جیب مرغدار پرداخت شد درحالیکه سازمان حمایت هم افزایش قیمت را تایید نمی کرد.